måndag 8 december 2008

Tilltugg och trerätters för 9 personer... Tredje omgången.

Följetongen "Tilltugg och trerätters för 9 personer" fortsätter här på Nickekocks Matblogg. Imorgon är själva Dagen D och menyn är nu spikad. Det blir:

Lagrad prästost med syltade trattkantareller
Lax- äpple och fänkålstartar med forellrom och hovmästarsås på grovt rågbröd
Liten jordärtskocksoppa i glas
***
Kalixlöjrom med gott knäcke, ört- & rödlökshack och syrad grädde med pepparrot
***
Halstrad marulkskind med hasselnötsmajonäs, tunt skivade rödbetor och friterad purjo
***
Grillad rådjursfilé med kompott på kålrot, aprikos och svartpeppar
***
Sticky fudge pudding, tjinuskisås, bär, nåt kallt

Kvällens inköpsrunda får avgöra vad det blir för kallt till efterrätten. Undrar varför det inte finns visitkortsstora, portabla, jättebilliga glassmaskiner. Marknaden för såna måste vara enorm. Imorgon ska jag försöka avsluta den här inläggssviten med lite sköna bilder på maten. Tyvärr är det jag själv som måste hålla i kameran, då Mästerfotograf Höök är i Indien, men jag hoppas att det kan bli nånting som går att använda här trots det.