onsdag 17 december 2008

Äta sig mätt på fingerfood..

Mitt nästa uppdrag är på lördag och jag har fått i uppgift att göra fingerfood till 50 personer som ska fira en jämn födelsedag. Det ska vara rikligt med mat, inget annat serveras och det är meningen att man ska bli mätt. Så skulle jag vilja ha det på min födelsedag.

Det här är vad jag har tänkt att laga:

Skummig kall jordärtskocksoppa i snapsglas med den fantastiska, helt nypressade toskanska olivoljan Cappezana
Västerbottenomelett med syltade kantareller
***
Rökt sikterrin med kalixlöjrom
Lax och äppletartar med hovmästarsås på pumpernickel, friterad fänkål
***
Färskostterrin med rökt ren
Bacondadlar
***
Badkar med creme brylée, apelsinsallad med stjäranis
Liten citronbiskvi med vit choklad och pinjenötter
Små mandelmusslor med havtornscurd och italiensk maräng
Liten glasskål med vaniljyoghurt pannacotta och svartpepparmarinerade jordgubbar, biscottismulor
Chokladtryfflar

Om ni följer den här bloggen så märker ni kanske att det inte direkt är några nyheter på menyn, bara beprövade kort. Men goda sådana.

För restaurangarbetaren är det nog inga konstigheter med vad jag menar med badkar, för alla andra kan jag säga att det är små badkarsliknande porslinsskålar.

Jag hoppas kunna visa lite bilder när arrangemanget gått av stapeln, men som vanligt är det ett gissel att ta bra bilder när man måste koncentrera sig på att servera mat. Någon som har ett bra tips på hur man på ett snabbt sätt tar ålrajta matbilder? Jag har ingen ambition att mäta mig med proffs som Linus, bara det ser ok ut...

2 kommentarer:

Kinna Jonsson sa...

Låter trevligt med fingermat men det tar tid att fixa småsaker till så många - även när man har catering eller restaurang.

Nickekock sa...

Visst kan det vara lite pill, men väl värt det tycker jag. Dessutom gillar jag ju att pilla med mat. Terriner och dylikt är tacksamt att laga till många eftersom det är lika mycket jobb med att skära upp oavsett om man äter med gaffel eller fingrarna..